Dr. Ámbédkar Iskola

Diákjaink élménybeszámolói a budapesti kirándulásról

2011.02.18. Kategorizálva: Címlap, Diákok   

Ganyi Oszkár:

A Budapesti kirándulás a tegnapi napon reggel 6-kor volt a talál kozo a tanács elöt aztán el indultunk ZSolcára a töbiekért és aztán föl vetük Tibor tanár urat is és ezután nekivágtunk a nagy utnak az út 3-ora volt kb még föl értünk pestre aztán meg érkeztünk pester közben meg áltunk a coránál is a tanárok meg vették a reggelit vissza mentünk a busz hoz és rögtön el is indultuk közben a buszban meg is reggeliztünk és közben meg beszéltuk a továbi programokat elsökén egy biroságon voltunk ami nekem nem nagyon tetszet mert csak ültünk és halgatuk az ügyvédeket az tán a biro ittéletet hozot de mi nem vártuk meg mivel nagyon sokáig tartot és elindultunk a szépmüvészeti muzeumba a hol el mentönk a dijkiosztora ott meg vendégeltek minket aztán mentuk és meg néztuk a kiálitásokat a festmények nem nagyon tetszetek nemkem de volt sok más a mi jó volt pl az egyiptomi kiálitás nagyon tecet nekem volt sok szarkofág mumia és még krokodil is volt de a leg szeb az ékirás volt na de enek is végelet volt egy meg lepetés amit már nagyon vártunk aztán kiderült h moziba megyünk volt sok jó film de mi a Guliver utazásait néztuk meg 3-d ben a film nagyon jo volt de a bemutatok is jók volta föleg a jég korszak 2 a mokus volt a leg jobb de a guliver utazásai nagyon jó volt föleg az tetszet a filben h mijen kicsik voltak az emberek guliver közötük egy óriás volt a pici emberek meg haragutam gulivere mert az hiték h egy hitszegö de aztán meg mentete a király életét és igy össze barátkoztak vele na de a filmnek is vége lett és aztán a mozi bejáratnál volt egy lány aki a 3-d és szemüveget kérte el tölümk mi odatuk neki és aztán ki is mentunk a motzi szobábol aztán meg beszéltüka tanárokal hogy legyen egy kiss szabad program is elengetek minek de 5-kor volt a találkozo a bejáratnál de mi 3 el tévetünk mivel akora páza volt hogy nem tutuk mere kel meni de aztán megtaláltuk üket és aztán már indultunk is haza felé nem nagyon szeretem volna haza meni mert sok szép látni valo lett volna még amit megszeretem volna nézni de muszáj volt haza meni indultuk is közben ösze hacerkotukn a zsolcaiakal is én Nori melet ultem el beszélgetük az utat és megérkeztunk zsolcára ki tetük az iskola társinkat aztén Adrien tanárnöt is ki raktuk aztán Peti tanár ural sokat vicelketünk nygon jol éreztem magam at meg igérte tanár úr hogy lesz még kirándulás én enek nagyon örültem hogy ezt monta tanár úr és haza értünk alsovadászra kitek engem és zolit is elköszöntuk egy mástol és haza ment mindenki én bementem és el meséltem hogy mijen volta a kirándulás a tesoim nak és a szüleim nek én igy éreztem magyam at

Vége a fogalmazásnak köszönöm a kirándulást!

Ónodi Richárd és Demeter Zoltán:

A budapesti kirándulás: Reggel 06:00 órakor én és a barátaim kint voltunk a buszmegálló elött ahol felszálltunk a buszra és Felsőzsolcán negáltunk ahol felvettük az iskolatársainkat a buszon nagyon sokat nevetgéreztünk. 09:00 órára meg érkeztünk Budapestre először elmentünk a bíróságra ahol tárgyalást néztünk meg. A tárgyalás nagyon izgalmas volt. A tárgyalás után elmentünk meg nézni a Szép Művészeti Múzeumba egy díjkiosztó gálát és utána ebédeltünk. Ebéd után elmentünk meg nézni a festményeket, régi tárgyakat, egyiptomi múmiákat. Elmentünk Hösöterére ahol hatalmas szobrok voltak aztán elmentuk a plázába volt sok jo fil amit meg nézhet ünk volna de mindenki nem a Guliver utazásai 3-d ben tetsze mi után meg néztuk a filmet szabad program volt amit nagyon élveztünk és 5-kor volt a találkozo a bejáratnál de vége lettenek is és indultunk haza aminek nem örültünk mert szeretünk volna még maradni de muszáj volt menni a buszban össze haverkotunk a ZSolcaikakal és sokat nevet géltunk de meg érkeztük zsolcára és ki tetük az iskola társainkat elköszöntuk a haveoktol és indultunk haza a fogalmazás nak vége köszönöm a kirándulást!

Balogh Szilveszter:

Bevezetés. regel 6- órára voltunk a bust megáloban ott vártuk tanárurat és asztán mentünk Also Zsolcára ott felvwtük a hat gyereket uttána elmentünk egy hejre ott megint felvetük a tanárokat akik közt ott volt egy japán lány is és akor elindultunk pestre az út kb. 3- órás lehetet de mikor meg érkeztünk Pestre tanár urék be mentek egy boltban hogy regelit vegyenek meg veték a regelit sajtot,zsemlét inivalonak pedig ásványvizet meg regelisztünk a kis buszban az itán pedig el men tünk egy tárgyalásra azért mert valaki azt mondta az iskolára hogy szélhámos mert itt nincsenek órák ott voltunk a tárgyaláson kb. másfél órát. aztán derdák tibor tanár úrékat ott hagytuk és mi mentünk a szépművészeti múzeumba ott megnéztük egy rövd filmet és megebédeltünk volt egy hosszú asztal azon mindeféle ennivaló volt sorba kellett állni és tetted a tányérra ami kellett és volt innivaló almalé, ásványvíz és tonik kóla. desszert is volt sütemény meggyes csokis kávés sütemény ettünk ittunk és mentünk megnézni a szép dolgokat a múzeumba voltak festmények és régi ereklyék és régi egyiptomi dolgok szarkofág amiben temették az embereket voltak fából a gazdagoknak pedig aranyból aztán mentünk a moziba és ott megnéztük Guliver utazásait kaptunk szemüveget és nagyon jó volt a film aztán a plázában megnéztük a dolgokat nagyon szépek voltak kaptunk egy kis időt hogy szétnézzünk a plázában a film végén. sok minden volt ott szökőkút nagyon sok ékszer és ruhák. azután már jöttünk haza a kisbusszal ott még kaptunk túrórudit és narancsot meg banánt hazaértünk olyan félnyolc felé és jól éreztem magamat!

3 komment:

1 | Ecsedi Judit

2011. március 20. 19:12

Nagyon jól leírtátok a kirándulást, mintha ott lettem volna. Én sajnos még nem láttam a Gullivert, se más 3d-s filmet.

2 | Mátyás

2012. január 30. 01:30

Elég nagy problémák vannak a helyesírási kézségeitekkel. Hogy akartok így egyetemre menni, ha még nemhogy fogalmazni, de helyesen se tudtok írni?!

3 | bogdán renáta

2012. április 10. 09:36

nah renélem én is ebbe a remek iskolába végzek

Kommentküldő:

A név meg fog jelenni, az e-mail nem fog megjelenni, a honlap meg fog jelenni, az összeadás a spamvédelmet szolgálja.

OM-szám

201035 (Ha szeretnéd a Gimnáziumunkat az Oktatási Minisztérium különböző oldalain megkeresni, akkor szükséged lesz erre az azonosító számra.)

Iskolánk 1. rész

Iskolánk (1. rész)
Iskolánk Dr. Ámbédkar indiai történelmi személyről kapta a nevét. Ámbédkar kaszton kívüli pária családban, legkisebb fiúként látta meg a világot. Egy gazdag mahárádzsa ösztöndíja segítségével New Yorkban és Londonban szerzett tudományos fokozatokat, majd visszatért hazájába. Ügyvéd, polgárjogi harcos, majd miniszter lett belőle. A kasztrendszer elnyomásában élő érinthetetlen tömegek helyzetében döntő fordulatot ért el. Úgy látjuk, hogy a romák számára ez igazán időszerű üzenet az őshazából.

Iskolánk 2. rész

Iskolánk (2. rész)
Iskolánk olyan észak-magyarországi közösségeket szolgál ki, ahol az érettségizettek aránya jelenleg 1% alatt van. A sajókazai, laki, alsóvadászi, homrogdi cigánytelepeken több ezer ember él, akiket a középfokú közoktatás nem ér el. Hiszünk abban, hogy megfelelő pedagógiai munkával más hazai lakosságcsoportokhoz hasonlóan itt is érettségit és versenyképes szakmát lehet adni a diákok kezébe. Fiatalokat és felnőtteket (nappalin és estin) együttesen tanítunk mert ha egy családból többen is tanulnak, nagyobb az esély a sikerre.

Iskolánk 3. rész

Iskolánk (3. rész)
Iskolánk személyiség-központú reformpedagógiai eljárásokat, informatikát, angol nyelvet és modern tudományt kínál. Ehhez igénybe vesszük a magyar társadalmi környezet parlagon heverő erőforrásait. Szunnyadó energiákat aktivizálunk azért, hogy hazánk legszegényebb közösségeiben is magas színvonalú középiskolai kínálat jelenjen meg.

Iskolánk 4. rész

Iskolánk (4. rész)
Iskolánk feladata a szűkös létből kivezető utakra rámutatni, és a külvilág felől érkező ingereket „élvezhetővé” tenni. Már az iskola megalapítása előtt éveken keresztül tudatosan személyes kapcsolatokat építettünk a mi diákjaink és más iskolák diákjai között. Feladatunk a diákok és családjaik részére a kedvezőbb helyzetű társadalmi rétegek életmód-mintáinak közvetítése. Különösen égető ennek szüksége az egészségmagatartás területén, hiszen nem azért tanulunk éveket, hogy utána korán meghaljunk, mint a falusi szegény emberek.

Iskolánk 5. rész

Iskolánk (5. rész)
Iskolánk szegregált környezetben jön létre, mégis a társadalmi integráció útját járja. Magas szintű oktatási szolgáltatást hozunk létre abban a közegben, amely teljesen ellátatlan. A hiányt keresletként értelmezzük, és kielégítjük. Az így létrejött szolgáltatás természetesen a nem cigány környezetre is vonzerőt gyakorol, s értékes kapcsolatok épülnek a szegregált közösségek körül. Hiszünk abban, hogy azokból a falvakból, amelyek ma fekete lyukak az ország térképén, fényes csillag válhat.

Iskolánk 6. rész

Iskolánk (6. rész)
Iskolánk a cigánysághoz köthető életmódmintákat értékesként mutatja fel. Az életformát váltó alsóvadásziak, sajókazaiak, lakiak, homrogdiak még legalább egy-két emberöltőn keresztül sok unokatestvérrel, hatalmas rokonsággal fognak rendelkezni. Ez természetesen érték, de a megítélése sajnos korántsem egyértelmű a megye közvéleményében. Az iskola nemzetiségi pedagógiai feladatai közé tartozik hogy a diákjainknak legyenek megalapozott érveik saját életmódjuk vállalásához.

Iskolánk 7. rész

Iskolánk (7. rész)
Iskolánk kínálatának lényege az érettségi. Szakképzést azoknak nyújtunk, akik érettségivel együtt akarnak szakmát szerezni. Még az általános iskolából lemorzsolódott jelentkezőkkel is tisztázzuk: a cél nem pusztán a nyolc osztály - a tanulás nálunk a társadalmi helyzet megváltoztatását célozza.

Az összes rész egyben

Iskolánk

 • Példa egy toleráns szellemű iskolára: [...] Mostani rendhagyó bejegyzésünk vendégszerzője, Derdák Tibor szociológus, a dr. Ámbédkár Iskola igazgatója rövid írásában bemutat
 • Dakota Viktoria: Hiába keresem az adószámot, nincs benne a NAV érvényes civil adatbázisában. Elírták? Dzsaj Bhím Közösségnek, az adószámunk: 18292909
 • Orsós Zoltán: Ott voltam, és nagyon jól sikerült! Sok sikert a továbbiakban
 • Orsós Zoltán: Gratulálok!
 • Puzsár József: Kedves Tibor! Egyik ismerősömtől, Komlós Krisztinától hallottam az Önök iskolájáról. Szeretnék Pécsett gyökeret ereszteni Győr ut

Tartalomjegyzék

Kontakt

  Igazgató:
  Derdák Tibor
  derdak@ambedkar.hu

  Cím:
  3720 Sajókaza, Rákóczi F. u. 29.

  Székhely:
  3532 Miskolc, Tátra utca 2.

  Telephelyek:
  3600 Ózd, Petőfi út 18-20.
  3659 Sáta, Kolozsvári út 5.

  Telefon/Fax:
  (06) 48-788-700

  A fenntartó bankszámlaszáma:
  Raiffeisen Bank,
  12001008-00156776-00100009,
  Dzsaj Bhím Közösség.

  Manumissio inter amicos ösztöndíj alap:
  https://www.5barat.com/

  Számlavezető pénzintézet neve:
  Magnet Magyar Közösségi Bank Zrt.

  Számlatulajdonos:
  Dr. Ámbédkar ifjúsági Egyesület,
  3532 Miskolc, Tátra utca 2.
  3720 Sajókaza, Sólyom telep 7-9.

  Pénzforgalmi jelzőszám:
  16200106-11616685

  Nemzetközi bankszámlaszám (IBAN):
  HU56 1620 0106 1161 6685 0000 0000

Mottó

Tisztánlátás, helyes döntés, megfelelő megszólalás, jó magaviselet, tisztes megélhetés, erős edzés, fegyelmezett figyelem, mélységes mély elmélyedés. (Buddha)

Jeles nap

Boldog Névnapot kívánunk minden kedves Vendel nevű látogatónknak!

Eseménynaptár

Szeptember 24-én: Punéi egyezmény

Október 14-én: Nágpúri áttérés

November 28-án: Az orientalisztika napja (Kőrösi Csoma Sándor 1819. november 28-án indult el rejtélyes keleti útjára.)

November 5-től december 14-ig: Sajógalgócon a Lőrincz család 1944-ben négy zsidó munkaszolgálatos fiút bújtatott (Weisz Pált, Glückmann Zoltánt, Havas Istvánt és Kőrősi Istvánt)

Január 19-én: Dr. Martin Luther King Nap

Február 11-én: A vallásszabadság napja (1676-ban Michael de Ruyter Nápolyban kiszabadította a gályarab-prédikátorokat, például Túróczi Végh András füleki prédikátort, Kálnai Péter putnoki lelkészt, Szalóczi Mihály zubogyi prédikátort)

Március 21-én: A faji megkülönböztetés (apartheid) elleni küzdelem napja (1960 óta)

Április 14-én: Dr. Ámbédkar születésnapja

Május 2-án: Buddha születésnapja (2009-ben)

Augusztus 2-án: A cigány holokauszt emléknapja

Legaktívabb kommentelők

 • Orsós Zoltán (9)
 • Fürjesné Zsóka (7)
 • Lázi István János Benő (6)
 • Boda Péter Cino Rrom (6)
 • suzi (4)
 • Beri Amália (4)
 • Derdák Tibor (3)
 • Peti CINO PIKO ROM (3)
 • Zsóka (3)
 • kótai richárd (3)

Látogatóink

Részletek

 • Online: 0
 • Mai látogatók: 0
 • Mai oldal-megtekintések: 0
 • Összes látogató: 154752
 • Összes oldal-megtekintés: 1974614
 • Alexa nemzetközi helyezés: 0

Aktuális grafikonok